Op uitnodiging van de organisatie van RUN Winschoten waren wij op 7 en 8 september 2018 met een informatiestand aanwezig in de sporthal, waar de startnummer werden opgehaald en de huldigingen plaatsvonden. Ons spandoek hing bij het Regenboogzebrapad op de route.

 

 

 

 

Bezoekje aan heemtuin in Muntendam 15 Juli. Filmpje

 

Fietsen in de Lethe (Bellingwolde) en De Gaast (Vriescheloo) 13 Juli. Filmpje

 

Eerste Roze50+ zondagmiddag café in Winschoten 8 juli. Filmpje

 

 

 

 

Vrijwilligersbeurs sporthal Winschoten

In de matig bezochte vrijwilligersbeurs, maar wel met de kleurrijkste stand, was Roze50+Oldambt op 23 juni in Winschoten aanwezig om zichzelf kenbaar te maken bij de diverse aanwezige Nederlandse en Duitse vrijwilligersorganisaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomer BBQ 2018

Met méér dan 50 gezellige gasten en achtergrond muziek een prachtige zonnige en warme 1 juli zondag voor de jaarlijkse LHBTI barbecue dag bij Adriaan en Billy in Westerlee. Foto's en Video:

 

 

Videoverslag Richard van fietstochtje Blauwestad op 27 juni.

Dodenherdenking 4 mei 2018 Winschoten

 Oudere (Roze 50plus Oldambt) en jonge (Real ID) lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders zijn, net als vorig jaar, betrokken bij de Dodenherdenking op 4 mei in Winschoten. Bij het oorlogsmonument leggen wij een bloemstuk in de vorm van een roze driehoek neer, met op het lint de tekst: 'Opdat iedereen in vrijheid zichzelf kan zijn'. Wij denken aan alle mensen voor wie dit vanwege hun seksuele geaardheid, seksuele voorkeur of genderidentiteit onmogelijk is. Een korte foto impressie met foto's van Anton van der Salm:

 


 

Het afscheid van Pieter Smit vond plaats op 17 April j.l.

Duizenden inwoners van de gemeente Oldambt en ver daarbuiten hebben op een indrukwekkende wijze afscheid genomen van hun burgervader Pieter Smit.

Ook de kerngroep van Roze50+ Oldambt was hierbij aanwezig.

Thema tafels presentatie in diverse bibliotheken voorafgaand aan de regenboogweek in gemeente Oldambt 2017.

 

Foto's van het LHBT feest in de regenboogweek 2017

 

Regenboogviering 8 oktober 2017 in de Marktpleinkerk te Winschoten

 

Jaarlijkse viering van Internationale Coming Out Dag op woensdag 11 oktober Winschoten

 

 

Roze 50plus Oldambt trakteert bij de gemeenteraadsvergadering op 29 mei 2017 waar de LHBT-beleidsnota unaniem door de gemeenteraad van Oldambt werd aangenomen. Ook burgemeester Pieter Smit en griffier Pieter Norder tasten toe.

 

Symposium “Coming out voor jong en oud!” op 11 oktober 2016 in Cultuurhuis De Klinker te Winschoten

Aanleg van het regenboogzebrapad aan de Mr. D.U. Stikkerlaan op 10 oktober 2016

Roze Actie in de Langestraat in Winschoten op 8 oktober 2016

Opening van de “Aal goud?!” ontmoetingsbijeenkomsten voor LHBT 50-plussers in De Boschpoort door burgemeester Pieter Smit op 31 maart 2016

Initiatiefnemers van Roze 50plus Oldambt v.l.n.r. Marije Lugtmeier, Adriaan Prinse, Marjet Bos, Jaap Kaman en Sebo Bakker (foto Marcel Lameier)