Vrijwilligersbeurs sporthal Winschoten

In de matig bezochte vrijwilligersbeurs, maar wel met de kleurrijkste stand, was Roze50+Oldambt op 23 juni in Winschoten aanwezig om zichzelf kenbaar te maken bij de diverse aanwezige Nederlandse en Duitse vrijwilligersorganisaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LHBTI-zondagmiddagcafé voor jong en oud!

Vanaf 8 juli is er iedere tweede zondagmiddag van de maand vanaf 15.00 uur een LHBTI-zondagmiddagcafé in de Loungebar van Hotel-Restaurant Victoria, Marktplein 6 in Winschoten.

Deze locatie is centraal gelegen, met parkeergelegenheid nabij, goed bereikbaar per openbaar vervoer, heeft een terras bij mooi weer, een goede ruimte binnen en je kunt er eventueel ook eten. De zondagmiddagcafé-data in 2018 zijn: 8 juli, 12 augustus, 9 september, 14 oktober, 11 november en 9 december.

 

Fietstochtje 13 juli

Fietstocht van Vriescheloo - Natuurgebied De Lethe - Bellingwolde - Natuurgebied De Gaast.

Verzamelen dorpshuis 't Ganzenust (hoek Meidoornweg-Ribesweg) in Vriescheloo.

Route uitgestippeld

Vertrek: 13.00 uur

Afstand: 24 kilometer

Aanmelden niet noodzakelijk.

Er wordt alleen gefietst bij droog weer!

 

Bezoek heemtuin Muntendam

Wim de Gruijter organiseert op 15 juli a.s. een bezoek aan de heemtuin aan de Nieuweweg nr. 127 in Muntendam; verzamelen bij de ingang om 12.00 uur.

De toegang is gratis en aansluitend wordt een bezoek gebracht aan het prachtige natuurgebied, dat aan de heemtuin grenst.

Geen auto? Wim kan je ophalen bij station Zuidbroek (aankomsttijd aangeven, zo rond 11.45 uur).
Aanmelden s.v.p. voor 8 juli a.s. bij Wim de Gruijter  gruijt@ziggo.nl

Regenboogviering in de gemeente Oldambt 2018

De LHBT-werkgroep Geloof & Levensbeschouwing Oldambt organiseert voor de tweede keer een Regenboogviering.

In deze viering wordt met liederen en betekenisvolle teksten stil gestaan bij de situatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders.

Onder het motto “Opdat iedereen in vrijheid zichzelf kan zijn” zal de viering in het teken staan van erkenning en waardering van diversiteit in onze samenleving.

Datum en tijdstip: zondag 7 oktober | aanvang 15.00 uur.

Plaats: “De Ontmoeting”, Kerklaan 32 in Scheemda.

De poster van de Regenboogviering is kosteloos te verkrijgen via roze50plusoldamb@xs4all.nl

Voor nadere informatie kunt u bellen of mailen met Fenneke Groenbroek tel. 06 37226476 | fm.groenbroek@gmail.com

LHBT-Werkgroep Geloof & Levensbeschouwing Oldambt

Fenneke Groenbroek, pastor | Willemijn Ahlers, GenderSupport | Marjet Bos, humanistisch raadsvrouw en Roze 50plus Oldambt

 

Deze Regenboogviering wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de gemeente Oldambt, COC Groningen & Drenthe en Stichting Pann.

 

OPROEP
De Radboud Universiteit Nijmegen vraagt LHBTI van 65 jaar en ouder mee te werken aan het onderzoek “Zorg voor roze 65+’ers”. Heb je regelmatig zorg nodig? Doe dan mee s.v.p.!
Via deze link kun je de vragenlijst openen, invullen en versturen: http://www.rozeouderenzorg.nl

 

FILM KIJKEN

Bij Roze 50plus Oldambt is er een initiatief om eigen filmavonden of -middagen te organiseren, om kennis te maken met interessante bekende en onbekende, en oude en nieuwe LHBTI-films. Lijkt jou dat ook leuk, neem dan even contact op met André Hielkema

 

 


Belangrijkste in 2017 georganiseerde activiteiten

 

LHBT eindejaarsborrel voor jong en oud

Vrijdag 29 december organiseerden wij een "LHBT eindejaarsborrel voor jong en oud".

Het was een gezellige avond met meer dan 30 mensen die naar de Harbour Club waren gekomen.

 

Themamiddag "Alles wat je altijd al over transgenders wilde weten"

De “Aal goud?!”ontmoetingsmiddag voor LHBTI 50-plussers op donderdag 26 oktober had als onderwerp “Alles wat je altijd al over transgenders wilde weten”. 

Genderpsycholoog Alwin Man en psycholoog en ervaringsdeskundige Mark Hommes hielden een boeiende inleiding. De 30 aanwezigen kregen antwoord op hun vragen en er werd nog lang en geanimeerd nagepraat. 


Activiteiten in de Regenboogweek in de gemeente Oldambt (8-15 oktober 2017)

Regenboogviering met het thema “Opdat iedereen in vrijheid lief kan hebben”

Zondag 8 oktober Regenboogviering in de Marktpleinkerk te Winschoten.

Aan het begin van de Regenboogweek organiseerde de "LHBT-werkgroep Geloof & Levensbeschouwing Oldambt" voor de allereerste keer - en met een uniek concept - een Regenboogviering!

De organiserende werkgroep bestaat uit mensen op persoonlijke titel en vertegenwoordigers van kerkgenootschappen, Manna22, Jongerencentrum ’t Spoor, REAL ID en Roze 50plus Oldambt.

Deze regenboogviering richtte zich op iedereen.

Iedereen - ongeacht levensbeschouwing, geloof, ras of seksuele voorkeur - was van harte welkom aan deze viering deel te nemen. Burgemeester Pieter Smit sprak een openingswoord.

Het thema “Opdat iedereen in vrijheid lief kan hebben” verwijst naar de wens dat ieder mens ongeacht haar of zijn seksuele voorkeur, geslachtsidentiteit, huidskleur of wat dan ook zelf moet kunnen bepalen met wie hij of zij het leven en de liefde wil delen.

Met behulp van verschillende kunstuitingen, betekenisvolle teksten en liederen werden verbindingen gemaakt met de situatie en acceptatie van LHBT's en het LHBT-zijn. Het verbindende begrip was “liefde”.

Op een indrukwekkende wijze werd vorm gegeven aan het thema van de Regenboogviering:

“Opdat iedereen in vrijheid lief kan hebben”.

 

LHBT-film

Dinsdag 10 oktober 20.00 uur: Film "Freeheld" in het Filmhuis in Cultuurhuis De Klinker. Rina Lakwijk van Roze 50plus Oldambt hield een korte inleiding en voorafgaand aan de film werd de Coming Out toespraak van Ellen Page vertoond. Deze film gaat over een liefdesgeschiedenis van twee vrouwen, onder meer over de angst voor negatieve reacties en uitsluiting. Na afloop werd nagepraat in het bioscoopcafé.

 

Woensdag 11 oktober “Internationale Coming Out dag”.

Organisaties, bedrijven, winkeliers en inwoners werden opgeroepen blijk te geven van hun solidariteit en LHBT-vriendelijkheid door die dag de regenboogvlag uit te steken. De HEMA in Winschoten gaf gevolg aan deze oproep

LHBT-inwoners van Oldambt zullen zich hiermee zichtbaar gesteund voelen. Deze zes kleurige regenboogvlag is het symbool van de LHBT-emancipatiebeweging. De vrolijke kleuren van de regenboogvlag zullen in ieder geval wapperen aan meerdere gebouwen van de gemeente Oldambt!

Het programma van deze dag zag er als volgt uit:

10.00 uur in een feestelijke sfeer wordt de regenboogvlag gehesen aan het gemeentehuis in de Langestraat door wethouder Kees Swagerman. Er waren toespraken, een informatietafel en roze koeken werden uitgedeeld aan belangstellenden en het winkelende publiek.

14.00 uur onthulling van een bordje met de tekst "Opdat iedereen in vrijheid lief kan hebben" bij het regenboogzebrapad aan de Mr. D.U. Stikkerlaan door wethouder Bard Boon. Met dit bordje vraagt de gemeente Oldambt blijvende aandacht voor de zichtbaarheid en acceptatie van haar lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender inwoners.

 

Zaterdag 14 oktober: LHBT-feest "Out & Proud" voor jong en oud! in de HarbourClub.

Ter afsluiting van de Regenboogweek organiseerde LHBT-organisatie Roze 50plus Oldambt m.m.v. LHBT-jongerenorganisatie REAL ID onder het motto “Out & Proud” een groots en swingend LHBT-ontmoetingsfeest. Dit LHBT-feest was historisch gebeuren in het Oldambt! Er kwamen 80 bezoekers en de sfeer was geweldig! Burgemeester Pieter Smit hield een openingspraatje.