Ontmoetingsmiddagen “Aal goud?!”

Iedere laatste donderdag van de maand treffen Roze 50plussers elkaar vanaf 14.00 tot ongeveer 16.30 uur in de Harmoniezaal van De Boschpoort, Boschplein 2 in Winschoten.
De belangrijkste doelstelling van deze middag is ontmoeting en gesprek met gelijkgestemden.

Twee of drie keer per jaar wordt er op deze middag een themamiddag georganiseerd.

Aan het einde van de middag is er gelegenheid om bij de HarbourClub Winschoten, Havenkade West 3 in Winschoten nog iets te drinken en eventueel gezamenlijk te eten.

We hopen daar dan ook diegenen die de hele dag gewerkt hebben te treffen.

Meer informatie over de ontmoetingsmiddagen is telefonisch te verkrijgen bij Adriaan Prinse 06 17830694 of via het emailadres roze50plusoldambt@xs4all.nl

 

LHBTI+ zondagmiddagcafé voor jong & oud

Het maandelijks LHBTI+ zondagmiddagcafé wordt gehouden op iedere derde zondagmiddag van de maand. LHBTI+ers van alle leeftijden en uit het gehele Noorden van het land komen vanaf 15.00 uur hier bij elkaar om een paar gezellige uurtjes met elkaar door te brengen.

Geen zin om te koken? Je kunt er na het borrelen ook heerlijk blijven eten.

Voor bijzondere activiteiten op deze middag houdt de "Actueel" in de gaten.

Data: 21 juli, 18 augustus, 15 september, 20 oktober, 17 november, 15 december.

Plaats: HarbourClub Winschoten, Havenkade west 3 in Winschoten.

Parkeergelegenheid voor de deur en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Project "Support Your Chosen Family"

"Support Your Chosen Family" richt zich op oudere LHBTI's, die weinig familie hebben of die niet zoveel contacten hebben in hun woonomgeving. Juist met het ouder worden komen vragen als: "Met wie kan ik leuke dingen doen, zoals bijvoorbeeld samen naar de film, een wandeling maken eten?; wie kan ik persoonlijke dingen toevertrouwen en wie wil een boodschapje doen wanneer het mij even niet lukt?" Voor dat soort zaken zou een netwerk van fijne mensen om je heen fijn zijn!

Mensen die voor elkaar klaar staan. Een soort familie van familieleden, die jezelf uitkiest, een "chosen family". Het is echter de vraag hoe je die fijne mensen ontmoet. Daartoe begint Roze 50+ Nederland (een landelijk samenwerkingsverband van ANBO en COC Nederland) met dit project.

Het is de bedoeling dat er overal in het land lokale supportgroepen (ondersteuningsgroepen) worden gevormd. Deze groepen zijn niet alleen voor oudere maar ook voor jongere LHBTI's en vanzelfsprekend zijn ook hetero's welkom.

Iedere groep kiest een "kartrekker", die bijvoorbeeld een groepsapp aanmaakt en die het overzicht houdt over de deelnemers en de activiteiten. De vrijwillige "kartrekkers" krijgen een training van Roze 50+ aangeboden.

Roze 50plus Oldambt wil graag met één of meerdere groepen starten. Heb je interesse om mee te doen en/of een eigen groep te beginnen neem dan contact op met Rina Lakwijk. 

 

Vertrouwenspersoon

Mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek in een vertrouwde sfeer kunnen contact opnemen met humanistisch geestelijk verzorger Marjet Bos, tel. 0597 421282 | email: Marjet Bos 

 

Gezamenlijke "uitjes"

Af en toe organiseert iemand uit onze groep een gezamenlijke activiteit of neemt het initiatief om ergens gezamenlijk naar toe te gaan.

Te denken valt aan een wandeling, fietstochtje, bezoek aan een tentoonstelling, voorstelling of film. Houdt hiervoor "Actueel" en de "Agenda" in de gaten.

 

LHBTI 50+ activiteiten elders

Ontmoetingsmiddagen voor LHBTI 50-plussers in Assen
U bent dan van harte welkom op de ontmoetingsmiddag die iedere 3e donderdag van de maand plaatsvindt.
Van 14.00 tot 16.00 komen we samen. Wij vinden het plezierig wanneer we u kunnen ontmoeten.
Adres van ontmoeting: Stichting Welzo, Maasstraat 25, 9406 RA, Assen.
Wilt u telefonisch of per email meer informatie dan kunt u contact per e-mail contact opnemen met Marije Lugtmeier of telefonisch: 0593-332725

 

Ontmoetingsmiddagen voor LHBTI 50-plussers in Groningen
De werkgroep Roze Salon van het COC Groningen en Drenthe organiseert ééns per maand een middag voor homo- en biseksuele, lesbische en transgender vijftigplussers, waarbij het draait om ontmoetingen en gezellig samenzijn
De Roze Salon vindt plaats op elke tweede zondag van de maand van 15.00 tot 18.00 uur in Het Bruine Café (Clubhuis voor Doven), Munnekeholm 4, 9711 JA in Groningen.

Wie mee wil helpen om de Roze Salon te organiseren of daar vragen over heeft, kan contact opnemen met Tabitha Hofmeijer.